Szeretettel várjuk a kicsiket és nagyokat, a természet és kultúra iránt érdeklődőket a Csermely Környezetvédelmi Egyesület és a SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár családi napjára.

Helyszín: Szeged, Boldogasszony sgt. 6. II. emelet.

A rendezvényt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta. 2019.július 13. (szombat)
10 és 16 óra között óránként interaktív tárlatvezetés a Tudástárban.
10 és 16 óra között óránként városnézés indul a Tudástárból.

2019. július 14. (vasárnap)
9 és 16 óra között óránként interaktív foglalkozás keretében tanulmányozzuk a Tisza hullámterének élővilágát a Boszorkány szigeten.
9 és 16 óra között óránként indul városnézés.

Gyülekezõő minden órában az Árvízi emlékműnél (Tisza Lajos krt. végén)

A programokon való részvétel ingyenes!

A 15 főnél nagyobb csoportok kérjük, jelezzék részvételi szándékukat Mihály Péternél (mihalypeter@jgypk.u-szeged.hu, 06-20-43-12-094).

További információ:
info@csermely.com
06-20-977-05-25

A rendezvényt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

Környezetvédelem, természetvédelem

Az egyesület által végzett környezetvédelmi és természetvédelmi tevékenységek és intézkedések összessége segíti a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzésének, a kialakult károk megszüntetésének és az eredeti állapot helyreállításának véghezvitelét. Környezetvédelmi szempontból környezetnek az embert körülvevő élő és élettelen tényezők összességét nevezzük. Természetvédelmi tevékenységünk legfőképp a védett természeti értékek megóvása, gyakorlására felé irányul, illetve a természeti rendszerek egészének megóvására, lehetséges gyarapítására is célunk.

Adó 1 százalék

Környezetvédelmi tevékenységeinkbe tartozik a föld (talaj, kőzetek és ásványok, barlangok, a domborzat) védelme, a vizek (felszíni vizek és felszín alatti vizek) védelme, a levegő védelme, az élővilág (növényi, állati, mikroorganizmusok) védelme, a táj védelme, a települési környezet (lakóterületek, mezőgazdasági területek, ipari területek) védelme, a talajvédelem, a vízminőség védelme, a zajártalmak, sugárzás, hulladékkezelés mikro és makro szinten.

Egyesületünk környezetvédelmi feladatait aktív és passzív formában is végzi legfőképp azért, hogy az ember által okozott, vagy okozandó kár minimalizálását véghezvigyük, a természetes és mesterséges (épített) környezet, azaz az ember és annak szűkebb – tágabb környezete érdekében.adóbevalláskor 1 százalék felajánlás, környezetvédelem természetvédelem, madárkórház
Egyesületek alapítványok támogatása,
adó 1 százalék szervezet kereső