A Deutsche Bundesstiftung Umwelt német szövetségi környezetvédelmi alapítvány 15. alkalommal hirdeti meg németországi szakmai gyakorlati ösztöndíját – bármely tudományterületen – környezetkutatással, környezet- ill. természetvédelemmel, műemlékvédelemmel foglalkozó – végzős hallgatók, fiatal diplomások, doktoranduszok részére. Másoddiplomások is jelentkezhetnek – 2019. szeptembertől, 6-12 hónapra – kutatóintézetekhez, egyetemekre, az államigazgatásba, társadalmi szervezetekhez, vállalatokhoz. Az ösztöndíj magában foglal:

– 3 hetes intenzív német nyelvtanfolyamot

– egészségbiztosítást

– a németországi életvitel, utazás és szakmai konferenciák költségeire havi 1250 eurót.

A részletes kiírás és jelentkezés mellékelten ill. a https://www.dbu.de/2588.html oldalon.

Korábbi ösztöndíjasok kutatási témái: https://www.dbu.de/2431.html oldalon

A német vagy angol nyelvű pályázat beadási határideje: 2019. március 10.

Környezetvédelem, természetvédelem

Az egyesület által végzett környezetvédelmi és természetvédelmi tevékenységek és intézkedések összessége segíti a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzésének, a kialakult károk megszüntetésének és az eredeti állapot helyreállításának véghezvitelét. Környezetvédelmi szempontból környezetnek az embert körülvevő élő és élettelen tényezők összességét nevezzük. Természetvédelmi tevékenységünk legfőképp a védett természeti értékek megóvása, gyakorlására felé irányul, illetve a természeti rendszerek egészének megóvására, lehetséges gyarapítására is célunk.

Adó 1 százalék

Környezetvédelmi tevékenységeinkbe tartozik a föld (talaj, kőzetek és ásványok, barlangok, a domborzat) védelme, a vizek (felszíni vizek és felszín alatti vizek) védelme, a levegő védelme, az élővilág (növényi, állati, mikroorganizmusok) védelme, a táj védelme, a települési környezet (lakóterületek, mezőgazdasági területek, ipari területek) védelme, a talajvédelem, a vízminőség védelme, a zajártalmak, sugárzás, hulladékkezelés mikro és makro szinten.

Egyesületünk környezetvédelmi feladatait aktív és passzív formában is végzi legfőképp azért, hogy az ember által okozott, vagy okozandó kár minimalizálását véghezvigyük, a természetes és mesterséges (épített) környezet, azaz az ember és annak szűkebb – tágabb környezete érdekében.adóbevalláskor 1 százalék felajánlás, környezetvédelem természetvédelem, madárkórház
Egyesületek alapítványok támogatása,
adó 1 százalék szervezet kereső