2019. január 21-én indult és február 17-ig (4 hétig) tart a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának szavazási szakasza, melybe a Csermely Környezetvédelmi Egyesület is bejutott. Most Tescóban vásárlók kezében a döntés, hogy ki nyeri a 400, 200 és 100 ezer forint összegű támogatást. Ehhez nem kell mást tenni, mint 2019. január 21. és február 17. között a vásárláskor kapott zsetont bedobni az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe. A szavazatok számának függvényében dől el, hogy a Tesco mely kezdeményezést támogatja 400, 200, valamint 100 ezer forinttal. Nekünk minden szavazat számít. Kérjük támogassa a TESCO „Ön választ, mi segítünk” programjában a CSERMELY KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET KIS TUDÓS TÁBORÁT!

A Kis Tudós Tábort a Szegedi Kistérség hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a nagycsaládos gyermekeknek hirdetjük meg. A táborban a résztvevők elsajátítják a tudományos kutatás alapjait, megtanulnak a térképen tájékozódni, GPS készüléket kezelni, felismerik a környezetükben található élőlényeket, megtanulják a Dél-Alföldön használatos népi neveiket, megismerkednek a térség kulturális értékeivel, kézműves foglalkozásokon fejlesztik kreativitásukat.

Önnek csak egy mozdulat, de nekünk ez többszázezret érhet. Kérjük, hogy szavazzon, hogy a Tesco minél magasabb összeggel tudjon támogatni bennünket!

Köszönjük a TESCO-nak a lehetőséget, hogy támogatja környezeti nevelésért folytatott erőfeszítéseinket.

Tesco adomány

Környezetvédelem, természetvédelem

Az egyesület által végzett környezetvédelmi és természetvédelmi tevékenységek és intézkedések összessége segíti a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzésének, a kialakult károk megszüntetésének és az eredeti állapot helyreállításának véghezvitelét. Környezetvédelmi szempontból környezetnek az embert körülvevő élő és élettelen tényezők összességét nevezzük. Természetvédelmi tevékenységünk legfőképp a védett természeti értékek megóvása, gyakorlására felé irányul, illetve a természeti rendszerek egészének megóvására, lehetséges gyarapítására is célunk.

Adó 1 százalék

Környezetvédelmi tevékenységeinkbe tartozik a föld (talaj, kőzetek és ásványok, barlangok, a domborzat) védelme, a vizek (felszíni vizek és felszín alatti vizek) védelme, a levegő védelme, az élővilág (növényi, állati, mikroorganizmusok) védelme, a táj védelme, a települési környezet (lakóterületek, mezőgazdasági területek, ipari területek) védelme, a talajvédelem, a vízminőség védelme, a zajártalmak, sugárzás, hulladékkezelés mikro és makro szinten.

Egyesületünk környezetvédelmi feladatait aktív és passzív formában is végzi legfőképp azért, hogy az ember által okozott, vagy okozandó kár minimalizálását véghezvigyük, a természetes és mesterséges (épített) környezet, azaz az ember és annak szűkebb – tágabb környezete érdekében.adóbevalláskor 1 százalék felajánlás, környezetvédelem természetvédelem, madárkórház
Egyesületek alapítványok támogatása,
adó 1 százalék szervezet kereső