Kis Tudós Tábor – Nyári Napközis Tábor – A Csermely Egyesület Kis Tudós Táborát 2019. július 1-5. között a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástárában rendezi meg, melyre szeretettel várjuk azokat a gyermekeket, akik kóstolót szeretnének kapni az érdekesebbnél érdekesebb tudományterületből. A táborban lesz sok terepi kirándulás, tantermi vegyészet, mikroszkópos vizsgálat, egyéb fejlesztő foglalkozás, lehetőség adódik sok élmény megszerzésére.
Időpont: 2019. július 1-5.

Helyszín:
SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár
6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 6. II. emelet

Programfelelős:

Csehó Gábor
+36-20/9770-525

Kosznai Norbert
+36-20/9713-317

Jelentkezési LAP Letöltése

Részvételi díj: 18 000 Ft, kivéve igazoltan hátrányos vagy halmozottan hátrányos családban élő gyerekek, akik a táborba ingyen jöhetnek.
(A részvételi díj személyesen vagy átutalással fizetendő – bankszámlaszám: 11600006-00000000-93508331)

A jelentkezést csak kitöltött jelentkezési lappal, valamint a tábor részvételi díjának befizetésével tudjuk elfogadni!

Napi menetrend
7:30-9:00 érkezés
9:00-12:00 délelőtti foglalkozások, közben tízórai
12:00-13:00 ebéd
13:00-16:00 délutáni foglalkozások, közben uzsonna
16:00 után hazamenetel

Tervezett programok
Kóstoló mindenféle tudományterületből
(érdekes és látványos fizika kísérletek, a vegyészet boszorkánykonyhája, a Föld mélyének kincsei), terepi kirándulás a környéken, mikroszkópos vizsgálatok, gyűjtögetés, majd a gyűjtött anyagok vizsgálata.

Amit feltétlenül hozz magaddal
– elsősorban magadat
– jó modort és fegyelmet
– egészséges csemegét
– rendszeresen szedett gyógyszereket
– TAJ kártyát, vagy annak másolatát
– diákigazolványt
– szülők elérhetőségét

A terepi foglalkozások alkalmával
kényelmes cipőt, sapkát, a kiszámíthatatlan időjárásnak megfelelő öltözéket, esőkabátot, (távcsövet, ha van), ivóvizet, uzsonnát, gyümölcsöt, egy kényelmes táskát, amibe mindez belefér, valamint kitartást.

Korábbi táboros fotók, tábor pillanatképek:

Környezetvédelem, természetvédelem

Az egyesület által végzett környezetvédelmi és természetvédelmi tevékenységek és intézkedések összessége segíti a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzésének, a kialakult károk megszüntetésének és az eredeti állapot helyreállításának véghezvitelét. Környezetvédelmi szempontból környezetnek az embert körülvevő élő és élettelen tényezők összességét nevezzük. Természetvédelmi tevékenységünk legfőképp a védett természeti értékek megóvása, gyakorlására felé irányul, illetve a természeti rendszerek egészének megóvására, lehetséges gyarapítására is célunk.

Adó 1 százalék

Környezetvédelmi tevékenységeinkbe tartozik a föld (talaj, kőzetek és ásványok, barlangok, a domborzat) védelme, a vizek (felszíni vizek és felszín alatti vizek) védelme, a levegő védelme, az élővilág (növényi, állati, mikroorganizmusok) védelme, a táj védelme, a települési környezet (lakóterületek, mezőgazdasági területek, ipari területek) védelme, a talajvédelem, a vízminőség védelme, a zajártalmak, sugárzás, hulladékkezelés mikro és makro szinten.

Egyesületünk környezetvédelmi feladatait aktív és passzív formában is végzi legfőképp azért, hogy az ember által okozott, vagy okozandó kár minimalizálását véghezvigyük, a természetes és mesterséges (épített) környezet, azaz az ember és annak szűkebb – tágabb környezete érdekében.adóbevalláskor 1 százalék felajánlás, környezetvédelem természetvédelem, madárkórház
Egyesületek alapítványok támogatása,
adó 1 százalék szervezet kereső